Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

En rejält uppdaterad och lyxig variant på räkmackan är den här: Grillat surdegsbröd med vannameiräkor, paprikahack, basilikamajonnäs och pocherat ägg. Suverän till brunchen!

Ingredienser
4 portioner
Paprikahack
1/2  förp grillad paprika (à 530 g)
1 dl kärnfria svarta oliver (gärna kalamata)
1 dl mandel
1/2 dl olivolja
 salt
 svartpeppar
Basilikamajonnäs
1  kruka basilika
2 dl majonnäs
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4  ägg
Räkor
350 g råa vannameiräkor
1 msk rapsolja
Bröd
4  skivor vetelevain
1 msk olivolja
Till servering
1/2  förp spröd salladsmix (à 65 g)
Gör så här
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4246 KJ / 1017 kCal
Fett84 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein27 g
Kommentar
1 stStek räkorna med hakad chili - ännu bättre!
Svetlana