Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade tomater på bruschetta

Grillade tomater på italiensk bruschetta med en pigg dressing av olivolja, rödvinsvinäger och farinsocker. Toppa med hackad kronärtskocka och persilja. En uppskattad aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär brödet i 8 tjocka skivor (för 4 port). Skär tomaterna i halvor och gröp ut fröna.
  2. Dressing: Blanda mejram, olja, vinäger, farinsocker, salt och peppar.
  3. Grilla tomaterna på båda sidor. Lägg på ett fat och häll över dressingen.
  4. Pensla brödskivorna med olja på bägge sidor och grilla dem gyllenbruna. Halvera vitlöksklyftan och gnid brödet med den.
  5. Lägg tomaterna på brödet. Hacka kronärtskockorna och toppa med dem. Strö över persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 italienskt bröd
  • olja till pensling
  • 4 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk inlagda kronärtskockor (à 110 g)
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
Dressing
  • 1/2 tsk mejram
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?