Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

De här rubbade ribsen är så goda att de lär gå åt allihop i ett nafs! Tunna revbensspjäll eller kamben får smak av en jerkliknande kryddblandning med bland annat paprika, kajenn, vitlök, kanel och oregano. Bjud med hemkokt barbecuesås för maximal njutning.
 Ett recept från: 
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
4 portioner
Revben
2 kg tunna revbensspjäll
Rub
2 dl brun farin
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 tsk paprikapulver
2 krm kajennpeppar
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk lökpulver
1/2 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
BBQ-sås
3 dl ketchup
1/4 dl brun farin
1/4 dl äppelcidervinäger
1/2 dl flytande honung
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1  pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk senapspulver
1 krm salt
Gör så här
02:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5281 KJ / 1262 kCal
Fett69 g
Salt7.8 g
Kolhydrater69 g
Protein90 g
Kommentarer
8 stHej! Lite otydligt i beskrivningen! Kan man äta revbensspjällen efter den varit 1 1/2 tim i ugnen? ( med såsen till). Eller ska man grilla dem i 30 minuter? Tatjana
Tatjana
Hej Tatjana! Det går att äta dem efter det bara har varit i ugnen. Men det är godare om de grillas efter så att de får grillyta. Om du inte vill eller har en grill så sätt ugnen på grillprogram och låt dem få färg i ugnen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
God rub!
Maria
Jag kryddar med en rub + Widowmakers Zombibacon BBQ + Salt och vitlökspulver. Sist penslar jag på med motörhead BBQ sauce Whisky 😋
Ulla-karin