UNDER 45 MIN | Medel

Grillade morötter med dillmajonnäs och kavringssmul

Det här receptet passar perfekt när du ska göra mingelsnacks eller en förrätt. Vispa ihop en god dressing med smak av dill och dijonsenap. Morötterna grillar du hastigt på grillen. Fördela dressingen och på toppen smular du knapriga kapringssmulor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som bufféportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck gulan i en bunke och blanda med senapen. Vispa droppvis ner oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt, peppar och ättika. Hacka dillen och vänd ner.
  2. Mixa kavringen i en matberedare. Stek smulet i smöret i en stekpanna på medelvärme tills smulorna blir torra och krispiga. Salta och peppra.
  3. Ansa morötterna och vänd dem i olja, salt och peppar. Grilla dem ca 10 minuter eller tills de blir mjuka. Låt svalna och skär morötterna i mindre bitar.
  4. Repa av de nedersta bladen på rosmarinen och spara bara de sista 5 centimetrarna.
  5. Lägg morötterna på tallrikar och skeda över majonnäsen. Strö över kavringsmulet och klipp över krassen. Använd rosmarinkvisten som tandpetare att äta morötterna med.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.



Ingredienser

Portioner: 4 som bufféportion
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk ättika (12%)
  • 20 g färsk dill
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 400 g morötter i olika färger
  • 2 msk olja
  • kvistar av rosmarin eller tandpetare
  • krasse