Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lime- och chilimarinerat biffspett med mangosalsa

Suveräna grillspett av utskuren biff i en marinad av lime och chili. Till grillspetten serverar du en aromatisk salsa av tomater, mango, salladslök och färsk chili. En riktig höjdarmiddag i sommartider.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Trä köttet på spetten. Lägg dem i en form med kanter. Slå på marinaden och låt marinera 1 timme.
  3. Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida.
  4. Salsa: Finhacka tomater, mango och chili. Skiva salladslök tunt och skär koriandern grovt. Blanda alltihop och tillsätt lime och olja. Smaka av med salt och eventuellt några varv på svartpepperkvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Lime- och chilimarinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • saft och skal av 1 lime
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad färsk chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Biffspett
  • 500 g utskuren biff i kuber
  • 4 blötlagda grillspett av trä
Tomat- och mangosalsa
  • 4 tomater
  • 2 mango
  • 1 färsk chili
  • 1 salladslök
  • 1 kruka färsk koriander
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ev svartpeppar
Lägg till i inköpslistan