Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade lammkotletter med risonisallad och grön sparris

En riktigt smarrig rätt för dig som gillar lamm! Marinera lammkotletter i havssalt, balsamvinäger och vitpeppar och grilla sedan kotletterna. Servera sedan lammet tillsammans med en risonisallad och grön sparris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda marinaden i en mixer eller mixa med en stavmixer ett par minuter.
  2. Marinera köttet i marinaden ca 2 timmar.
  3. Risonisallad: Koka risonin i buljongen i 11 minuter. Häll av och spola kallt vatten i en sil. Plocka blomkålen i små buketter. Skiva rödlök och sticklök i tunna skivor. Blanda risonin med blomkål, lök, olivolja och vinägern. Smaka av ev salt och peppar.
  4. Skala och koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter. Skär sparrisstjälken i sneda, långa bitar och garnera risonisalladen före servering.
  5. Grilla kotletterna på hög värme i 3-5 minuter, eller tills lammet är genomstekt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 lammkotletter (à ca 2 1/2 cm tjocka)
Marinad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk havssalt
  • 3/4 msk vitpeppar
Risonisallad
  • 2 dl risoni
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 1 litet blomkålshuvud i små buketter
  • 1 pkt finhackad sticklök
  • 1 skivad rödlök
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe färsk grön sparris
Lägg till i inköpslistan