Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade kamben med persikosalsa

Gör en fruktig och söt salsa på bland annat persika, chili, vitlök och mango chutney. Servera persikosalsan tillsammans med grillade kamben och het potatis en mysig höstkväll!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur persikorna och skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka vitlök och rödlök. Skala och kärna ur gurkan, skär den i tärningar.
  2. Blanda persikor, chili, vitlök, rödlök, gurka och russin med mango chutney.
  3. Grilla kambenen på dryg medelvärme 10-15 minuter, vänd ofta.
  4. Servera kambenen med persikosalsa, bakad potatis med gräddfil eller potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 persikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl mango chutney
  • 1 1/2 kg kalvben bbq
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?