Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade grönsaker med olivröra

Ett perfekt recept för sommaren är detta på grillade grönsaker med olivröra. Du gör enkelt en smakrik olivröra av vitlök, timjan, sardellfiléer, olja och svarta oliver. Grilla zucchini, aubergine, salladslökar, majs och bakpotatis. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olivröra: Lägg skalade vitlöksklyftor, timjanblad, sardeller, olivolja och oliver i en matberedare. Mixa hastigt tills oliverna är grovhackade. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skölj och skär zucchini och aubergine lite på tvären i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla den översta delen på salladslöken fint. Dela lökarna på längden. Skär potatisen i 1/2 cm skivor. Skär de kokta majskolvarna i bitar.
  3. Pensla alla grönsaker med olivolja och grilla dem. Tänk på att potatis och lök kräver lite längre tid på grillen. Strö den fint hackade löken över.

Tips

Prova nästa gång att marinera grönsakerna i en marinad som är lite starkare, eller varför inte lite sötare. Eller varför inte grilla färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 salladslökar
  • 2 kokta majskolvar
  • 2 bakpotatisar
  • olivolja
  • lite fint hackad lök att strö över
Olivröra
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar färsk timjan (5 kvistar motsvarar 2 tsk torkad)
  • 10 sardellfiléer i olja (ta någon till om smaken är en favorit)
  • 1/2 dl olivolja
  • 300 g svarta oliver utan kärnor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?