Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillade grönsaker med gremolata

Perfekt recept på smakrika grillade grönsaker med gremolata. Gremolatan är en härlig smakrik sås på citron, persilja och vitlök som tillsammans med sparris, tomater och lök ger dig en smarrig middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med gremolatan. Finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citron, persilja och vitlök med olivolja.
  2. Skala av nedre delarna på den vita sparrisen. Ge stängerna ett kort uppkok. Grön sparris behöver inte skalas eller kokas.
  3. Skär tomater och gul lök i skivor. Grilla grönsakerna efter hårdhet, löken behöver längre tid än tomaterna. Beräkna 25 minuter för den hela vitlöken. Servera med gremolatan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 vita eller gröna sparrisar
  • 2 stora tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer