Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade currymarinerade fläskkotletter med nektarinchutney

Detta är ett oemotståndligt recept på grillade fläskkotletter. Gör en marinad av bland annat curry, soja och honung och marinera köttet. Till fläskkotletterna gör du en krämig och smakrik chutney av nektarin och lök. Servera med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda curry, soja, honung, olja och svartpeppar i en skål. Lägg 4 fläskkotletter (för 4 port) i marinaden och låt dem marineras i minst 2 timmar i kylskåp.
  2. Skölj nektarinerna. Dela dem och ta bort kärnorna. Skär nektarinerna i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök.
  3. Lägg nektarin- och lökhack i en kastrull. Tillsätt farin, rödvinsvinäger, salt, mald ingefära och svartpeppar. Låt koka ca 25 minuter.
  4. Grilla kotletterna ca 5 minuter på varje sida beroende på hur tjocka de är.
  5. Servera dem med nektarinchutneyn, kokt färskpotatis och en blandad grönsallad.

Tips

Gör gärna större sats av nektarinchutneyn. Den håller sig i kylskåp ca 1 månad. Koktiden bör då ökas till ca 45 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk curry
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 fläskkotletter
  • 2 nektariner
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • 750 g färskpotatis
  • sallad
  • tomater
  • gurka
Lägg till i inköpslistan