Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparglazerad ryggbiff

Ett saftigt recept på grillad pepparglazerad ryggbiff perfekt för sommaren och grillen. Du gör den kryddiga glazen av bland annat soja, vinäger och sweet chili. Gör foliepaket med söt persika och rödlök och servera till det grillade köttet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Blanda ingredienser till glazen i en kastrull. Sjud på svag värme tills konsistensen är simmig.
  2. Persikor: Smöra foliearken och lägg på persikor, lök och dragon. Lägg på en liten klick smör, salta och peppra.
  3. Grilla köttet på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Pensla på glazen mot slutet av grillningen. Strö över chilisalt.
  4. Grilla persikopaketen på grillen i ca 5 minuter.
  5. Servera köttet med bakade persikor och potatis. Melonsallad passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor ryggbiff (à ca 150 g)
  • 1 tsk chilisalt
Pepparglaze
  • 1/2 dl soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 msk farinsocker
  • 1 krm svartpeppar
Bakade persikor
  • 4 folieark
  • 2 persikor i klyftor
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1 msk färsk, hackad dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?