Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad tomat- och löksallad med fetaost, persilja och vitlök

Fräsch sallad med grillad tomat och salladslök. Gott tillbehör till grillat, särskilt grillad kyckling. Toppa de grillade grönsakerna med smulad fetaost, knaprig crostini och dressing av olivolja med persilja, citron, vitlök och rucola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka persiljan grovt. Skala och hacka vitlöken fint. Riv det yttersta skalet på citronen.
  2. Blanda persilja, vitlök och citronskal med olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Smula fetaosten.
  4. Dela tomaterna i halvor. Ansa salladslöken. Grilla tomaterna och salladslöken tills de får fin färg.
  5. Lägg tomat och salladslök på ett fat. Toppa med fetaost och brutna crostini. Ringla över persilje- och vitlöksoljan.
  6. Servera med grillad kycklingfilé och rucolasallad.

För alla

Salladen innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria crostini.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas, använd annars laktosfri feta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 10 tomater
  • 12 salladslökar
  • 2 dl crostini
Till servering
  • delad kycklingfilé
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1915 kJ / 459 kCal