Grillad tofusallad med mynta

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad tofusallad med mynta

Denna grillade sallad som du gör på bland annat aubergine, zucchini och tofu blir kanske din nya favorit i sommar. Tofusalladen får en fräsch smak av färsk mynta och salladen toppas med en syrlig dressing på citron och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Grillad tofusallad med mynta

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
salt
2 zucchini (à ca 250 g)
1 - 1 1/2 rödlökar
500 g naturell tofu, halloumi eller fetaost
ca 1 dl myntablad
1 knippe gräslök eller några salladslökar
1 citron
2 - 2 1/2 msk japansk soja
sesamolja till grillning
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Gryta med grön curry, tofu och nudlar
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koreansk auberginesallad
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad aubergine med vitlökssmak
    Betyg 3.3 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttiga grilltillbehör!
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad