Spetskål med fetaost och myntahallon

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
5
Spetskål med fetaost och myntahallon

Spetskålen är en utmärkt grönsak att lägga på grillen! Kålens sötma framträder och tillsammans med sältan i fetaosten och syran i hallonen blir detta snabbt en ny favorit med oväntade smakkombinationer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Spetskål med fetaost och myntahallon

Ingredienser

6 portioner
800 g  spetskål
1 msk  rapsolja
1 tsk  salt
1   kruka mynta
125 g  färska hallon
2 msk  rapsolja
1 msk  vitvinsvinäger
2 krm  salt
150 g  fetaost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Prova också att grilla vitkål i klyftor istället för spetskål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott!

Pernilla

2022-08-07

Riktigt gott även med körsbär!! Fick dock göra ett utbyte då hallonen hann bli lite dåliga. :( Så jag provade med mörka körsbär istället, som även safta till sig ytterligare då jag klippte de i småbitar i en skål.

Salla

2022-07-28

Fantastiskt gott!

Sara

2022-07-27

Näringsvärde per portion

Energi728 KJ / 175 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Grillad spetskål med kaprisdressing
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad mangotårta med yoghurtkvarg
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw med cheddar och örter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad spetskål med BBQ-sås
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med sockerkaka och hallonkvarg
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga