Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad sparris och rödlök

Grillad sparris och rödlök passar alldeles utmärkt både som förrätt och som tillbehör till det grillade köttet. Låt sparrisen och rödlöken vila i en marinad med rödvinsvinäger och vänd hastigt på grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla löken med oljan, grilla och lägg i en form. 
  2. Blanda vinäger, socker, rapsolja, salt och peppar till en vinägrett. Häll den över löken och låt stå ett par timmar.
  3. Grilla sparrisen, rulla runt den under grillningen.

För alla

Rätten är gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 knippa grön sparris
  • olja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan