Grillad sötpotatis med riven halloumi

Grillad sötpotatis, kryddig dressing och riven halloumi. Matigt och fullproppat med smak. Med linser, spetskål och haricots verts blir det både vackert att se på och läckert att avnjuta. Passar både som egen rätt eller som tillbehör, gärna till grillat.

Ingredienser
4 portioner
Dressing
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 4 msk saft)
2 msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
1 dl olivolja
2 msk honung
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
400 g kokta gröna linser
150 g haricots verts (bönor)
4 färsklökar (knipplök)
1 kg sötpotatis
2 msk olja
salt
peppar
200 g spetskål
200 g halloumi
Gör så här
00:15:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stGodaste jag ätit på länge! Bytte ut basilikan mot färsk salvia (mindre mängd) och det blev så himla gott 💚
Marie
Supergod, en av mina favoriter! Jag brukar pensla sötpotatisen och löken med lite olja och tillaga i ugnen. Funkar på buffebordet, som tillbehör eller som ensam rätt.
Suzane
Supergott och enkelt!
Petra
Värd jobbet och är hälsosam på köpet!
Görel
God men inte värd arbetet att göra den. Många olika saker och allt ska göras samtidigt och tajmas.
Caroline