Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.

Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Ingredienser

4 portioner

Lökcrème

2 - 3   gula lökar
2 msk  olja
200 g  färskost
1 - 2 msk  äppelcidervinäger
salt och peppar

Rissallad

200 g  delade sugarsnaps
8 st  skivade minimajs
1   riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk  srirachasås
3 msk  soja
1 msk  sesamolja
1 - 2 tsk  finriven ingefära
2 msk  olja
salt och peppar
7 - 8 dl  kokt rött ris
2 - 3   tunnskivade salladslökar
100 g  halverade cocktailtomater
1   finstrimlat isbergssalladshuvud

Skinkrulle

350 g  skinkrulle (gärna med ramslök och vitlök)

För alla

Skinkrulle
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Rissallad

Kontrollera ingrediensförteckningen på Srirachasåsen.

I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Lökcrème

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.Recept och bild från Scan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga