Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lökcréme: Klyfta löken, blanda med oljan och rosta den i ugnen ca 20 minuter tills den är mjuk och har fin färg.
  3. Rissallad: Koka upp saltat vatten och koka sugersnaps och minimajs i 30 sekunder, lyft ur och kyl i kallt vatten.
  4. Blanda under tiden ihop en dressing på vitlök, Sriracha sås, soja, sesamolja, ingefära och olja, smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda dressingen med riset och häll av vattnet och vänd i sugersnaps, minimajs. Tillsätt salladslök och cocktailtomater. Låt dra i 20-30 minuter.
  6. Skinkrulle: Grilla skinkrullen så den får fin färg, vänd några gånger. Låt gå färdigt till 70°C i innertemperatur på indirekt värme. Vila köttet 3-5 minuter på smörpapper, skiva upp skinkrullen innan servering.
  7. Lökcrème: Ta den rostade löken och mixa slät med färskost.
  8. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Förvara kallt tills den ska serveras.
  9. Rissallad: Vänd i isbergssallad och servera direkt tillsammans med lökcrème och skinkrullen.

För alla Skinkrulle

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla Rissallad

Kontrollera ingrediensförteckningen på Srirachasåsen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla Lökcrème

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Recept och bild från Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Lökcrème
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 200 g färskost
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
Rissallad
  • 200 g delade sugarsnaps
  • 8 st skivad minimajs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 4 msk srirachasås
  • 3 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 8 dl kokt rött ris
  • 3 tunnskivade salladslökar
  • 100 g halverade cocktailtomater
  • 1 finstrimlat isbergssalladshuvud
Skinkrulle
  • 350 g skinkrulle (gärna ramslök och vitlök)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?