Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.

Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Ingredienser

4 portioner

Lökcrème

2 - 3 gula lökar
2 msk olja
200 g färskost
1 - 2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar

Rissallad

200 g delade sugarsnaps
8 st skivade minimajs
1 riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk srirachasås
3 msk soja
1 msk sesamolja
1 - 2 tsk finriven ingefära
2 msk olja
salt
peppar
7 - 8 dl kokt rött ris
2 - 3 tunnskivade salladslökar
100 g halverade cocktailtomater
1 finstrimlat isbergssalladshuvud

Skinkrulle

350 g skinkrulle (gärna med ramslök och vitlök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med linser, haricots verts, tomat och citron
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga