Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème
Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
Lökcrème
2 - 3 gula lökar
2 msk olja
200 g färskost
1 - 2 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
Rissallad
200 g delade sugarsnaps
8 st skivade minimajs
1 riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk srirachasås
3 msk soja
1 msk sesamolja
1 - 2 tsk finriven ingefära
2 msk olja
salt och peppar
7 - 8 dl kokt rött ris
2 - 3 tunnskivade salladslökar
100 g halverade cocktailtomater
1 finstrimlat isbergssalladshuvud
Skinkrulle
350 g skinkrulle (gärna med ramslök och vitlök)
För alla
Skinkrulle
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Rissallad
Kontrollera ingrediensförteckningen på Srirachasåsen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Lökcrème
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.Recept och bild från Scan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer