Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème
Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
Lökcrème
2 - 3 gula lökar
2 msk olja
200 g färskost
1 - 2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar
Rissallad
200 g delade sugarsnaps
8 st skivade minimajs
1 riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk srirachasås
3 msk soja
1 msk sesamolja
1 - 2 tsk finriven ingefära
2 msk olja
salt
peppar
7 - 8 dl kokt rött ris
2 - 3 tunnskivade salladslökar
100 g halverade cocktailtomater
1 finstrimlat isbergssalladshuvud
Skinkrulle
350 g skinkrulle (gärna med ramslök och vitlök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer