Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

1
0
Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.

Skriv ut
Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Ingredienser

4 portioner

Lökcrème

2 - 3
gula lökar
2 msk
olja
200 g
färskost
1 - 2 msk
äppelcidervinäger
-
salt och peppar

Rissallad

200 g
delade sugarsnaps
8 st
skivad minimajs
1
riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk
srirachasås
3 msk
soja
1 msk
sesamolja
1 - 2 tsk
finriven ingefära
2 msk
olja
-
salt och peppar
7 - 8 dl
kokt rött ris
2 - 3
tunnskivade salladslökar
100 g
halverade cocktailtomater
1
finstrimlat isbergssalladshuvud

Skinkrulle

350 g
skinkrulle (gärna ramslök och vitlök)

För alla Skinkrulle

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla Rissallad

Kontrollera ingrediensförteckningen på Srirachasåsen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla Lökcrème

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.Recept och bild från Scan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept