Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Skinkrullen är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret och kallas ibland även för skinkfilé. Använd skinkrullen ungefär som fläskfilé, stek hel, grilla eller skiva till medaljonger. Här serveras grillad skinkrulle med en underbar rissallad och en smarrig lökcrème som tillbehör.

Grillad skinka med smakrik rissallad och lökcrème

Ingredienser

4 portioner

Lökcrème

2 - 3 gula lökar
2 msk olja
200 g färskost
1 - 2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar

Rissallad

200 g delade sugarsnaps
8 st skivade minimajs
1 riven vitlöksklyfta
3 - 4 msk srirachasås
3 msk soja
1 msk sesamolja
1 - 2 tsk finriven ingefära
2 msk olja
salt
peppar
7 - 8 dl kokt rött ris
2 - 3 tunnskivade salladslökar
100 g halverade cocktailtomater
1 finstrimlat isbergssalladshuvud

Skinkrulle

350 g skivad griljerad rostbiff eller skinkrulle (gärna med ramslök och vitlök)

Gör så här

00:20:00
00:20:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Nygrillad karré med getost och tomat
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad