Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Getostsås

Denna utomordentligt läckra getostsås är extra god till lamm men passar till allt grillat eller varför inte som en smarrig grönsaksdipp? Sväng snabbt ihop dina ingredienser till en len, krämig sås och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla aluminiumfolie med lite olivolja. Bryt getosten i bitar och lägg på folien. Pressa över vitlöksklyftorna och tillsätt flytande honung.
  2. Vik ihop till ett paket och värm på grillen i ca 5 min.
  3. När getosten har smält, för över den i en bunke. Låt svalna något.
  4. Blanda i naturell yoghurt och vispa i olivolja i omgångar. Smaka av med salt, peppar och ev lite rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • aluminiumfolie
  • 200 g getost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 dl naturell yoghurt
  • ca 1/2 dl olivolja
  • ev lite rosmarin
Lägg till i inköpslistan