Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Betyg 3.4 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Testa att grillwoka miljörätta vannameiräkor tillsammans med spröd sparris och anisdoftande fänkål. En garanterat lyckad kombination! Bjud med den friska chilenska tomatsalsan pebre. Pebren är även god till fisk och kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Ingredienser

4 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 fänkål
olja
flingsalt
ca 1 krm peppar
350 g räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade)

Pebre

3 tomater
1 schalottenlök
ca 2 gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1/2 dl hackad koriander
1/2 dl hackad persilja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1525 KJ / 364 kCal
Fett26 g
Salt3.14 g
Kolhydrater8 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Mango- & majssalsa
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ananassalsa
    Betyg 3.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het salsa på jordgubbe och nektarin
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Passion- och melonsalsa
    Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad