Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad potatis med tapenade

Om du vill festa till potatisen lite så är det här receptet på grillad potatis med tapenade kanonbra. Grilla potatisen och toppa sedan med den smarriga tapenaden - färdigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisskivorna ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av på en plåt.
  2. Pensla potatisskivorna med olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla potatisskivorna ca 5 minuter på varje sida eller tills att de är mjuka. Känn med en potatissticka.
  4. Tapenade: Mixa oliver, kapris, vitlöksklyfta, sardeller och olivolja till en tapenade.
  5. Toppa potatisskivorna med tapenade.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 bakpotatisar
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Tapenade
  • 100 g svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan