Grillad picnicbog med saltbixada och saltkokt sparrispotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad picnicbog med saltbixada och saltkokt sparrispotatis

Grillad picnicbog med saltbixada och saltkokt sparrispotatis är en utsökt och spännande rätt som du tillagar på under en halvtimme. Saltbixadan ger det där lilla extra och blir utsökt tillsammans picnicbog och sparrispotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen. Lägg den i en kastrull och strö över saltet. Täck med vatten och koka den.
  2. Saltbixada: Koka upp vatten i en kastrull och skär ett kryss i tomaterna. Lägg i tomaterna och koka i 1 minut. Spola dem kalla och dra av skalet. Dela, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar (spar kärnhuset från tomaterna). Skala vitlök och dela och kärna ur pepparn. Mixa vitlök, chili med tomatkärnhusen och häll försiktigt i oljan. Blanda tomattärningarna med chilimixen och rör i vinäger och persilja samt krossade mandelspån. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär picnicbogen i skivor, grilla eller stek och krydda med salt och peppar.
  4. Servera köttet med saltbixada, matig sallad och potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 1/2 dl grovt salt
  • 600 g picnicbog
Saltbixada
  • 3 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 spansk peppar
  • 50 g rostade mandelspån
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3027 kJ / 724 kCal