Grillad matjesmacka med sparrissoppa

I det här receptet på grillad matjesmacka med sparrissoppa gör du en härlig och krämig sillröra som du serverar på rostat eller grillat bröd och garnerar med en äggklyfta. Gott att servera med sparrissoppa eller grillad sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Ingredienser
4 portioner
ca 6 kokta kalla potatisar
1 knippe salladslök eller en späd purjo
1 - 2 vitlöksklyftor
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 burk matjessillfiléer (à ca 200 g)
2 dl crème fraiche
2 - 2 1/2 msk kaviar (från tub)
4 skivor ljust fullkornsbröd
2 hårdkokta ägg
Till servering
färdig sparrissoppa
1 knippe grön sparris
isbergssallad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och byt soppan mot en klar buljong.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj bröd utan mjölk och byt soppan mot en klar buljong.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd och uteslut de hårdkokta äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 670 kCal
Kommentarer