Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad makrill med spenat och potatissallad i senapsvinägrett

Bjud dina vänner på en somrig och läcker rätt. En spännande potatissallad sveps in i en smarrig senapsvinägrett och ackompanjeras av bladspenat och grillad makrill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och lök. Koka potatisen och skär löken i små klyftor.
  2. Dressing: Blanda vinäger och senap, vispa ner oljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär den varma potatisen i bitar. Varva den med lök, spenat, kapris och gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda om försiktigt.
  4. Pensla makrillfiléerna med lite olja. Krydda med salt och peppar. Grilla dem ca 5 minuter med skinnsidan ner.
  5. Servera makrillfiléerna med potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 70 g färsk spenat
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl skuren gräslök
  • 4 makrillfiléer (färsk eller djupfryst)
  • olja till pensling
Dressing
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan