Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
olivolja till pensling
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Grekisk sallad

3 - 4 små rödlökar
4 tomater
1/2 gurka
200 g fetaost
2 dl kalamataoliver
1 kruka basilika

Till servering

olivolja
flingsalt

Gör så här

00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott

    Thomas

Testa liknande recept

  • Halstrad makrill med nässelröra
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekisk makrill
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbröd med makrill och gurka
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillad makrill med potatissallad
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad makrill
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad