Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad makrill med paprikapuré

Recept på utsökt grillad makrill med härlig paprikapuré. Purén gör du av paprika, lök, timjan och vitlök. Servera grillad makrill med paprikapurén, stekt potatis och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Finhacka löken och skiva vitlöken tunt. Koka paprikabitarna i saltat vatten ca 5 min. Lägg dem i en bunke med kallt vatten.
  2. Bryn lök, timjan och vitlök i olivolja i teflonpanna. Tillätt socker och vinäger. Låt paprikan rinna av.
  3. Mixa paprikan och den stekta löken (även vätskan), smaksätt med salt och peppar. Pensla makrillen med olivolja och grilla den ca 3 min per sida.
  4. Stek den kokta potatisen i olivolja tillsammans med finhackad lök och tunt skivad vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Serveras med en fräsch sommarsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 makrillfiléer
  • olivolja
  • 4 port kokt potatis (helst färskpotatis med skal)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Paprikapuré
  • 2 stora röda paprikor
  • 1/2 skalad gul lök
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 nypa timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk mild vinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer