Recept på utsökt grillad makrill med härlig paprikapuré. Purén gör du av paprika, lök, timjan och vitlök. Servera grillad makrill med paprikapurén, stekt potatis och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
4 makrillfiléer
olivolja
4 port kokt potatis (helst färskpotatis med skal)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Paprikapuré
2 stora röda paprikor
1/2 skalad gul lök
1 skalad vitlöksklyfta
1 nypa timjan
1 msk olivolja
2 tsk socker
2 tsk mild vinäger
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.6 av 5.
1616 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Fisken skulle det vara inte facken :-)
Robert
2023-05-26
Trevlig rätt på det hela men jag fick inte tillräcklig värme på grillen för att facken skull blir grillad på 2x3 minuter. Provar igen med bättre fart på grillen.
Kommentarer
Fisken skulle det vara inte facken :-)
Robert
2023-05-26Trevlig rätt på det hela men jag fick inte tillräcklig värme på grillen för att facken skull blir grillad på 2x3 minuter. Provar igen med bättre fart på grillen.
Robert
2023-05-26