UNDER 30 MIN | Medel

Grillad majskolv med chilismör

Grillad majs sätter verkligen guldkant på tallriken. I det här receptet penslar vi majsen med ett härligt chilismör, smaksatt med lime och chipotle, innan servering. Enkelt och gott! Kom ihåg att ge majsen lite tid på grillen så att de blir varma hela vägen in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret tills det fått en gyllengul färg och ställ det åt sidan i ca 10 min.
  2. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela majsen i två delar och grilla i ca 10-15 minuter, vänd några gånger under tiden.
  4. Pensla med chilismör innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör
  • 1 tsk finhackad chili
  • skal av 1/2 lime
  • 1 1/2 tsk limejuice
  • 1 1/2 tsk chipotlepaste eller rökt paprikapulver
  • ca 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 kokta majskolvar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1368 kJ / 327 kCal