Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Mumsiga “ärtburgare” som du gör av ärtor, polenta, ströbröd och dill. Lägg mellan bröd och garnera med sallad, tomat, lagrad ost och en frisk majonnäs med pepparrot. En ny favorit på sommarens grillkvällar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Koka upp buljongen, rör ner polentan och låt sjuda ca 5 minuter till tjock konsistens. Rör om då och då. Dra av från värmen och rör ner ärtorna. 
  3. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. 
  4. Mixa polenta och ärtor med citronskalet i en matberedare till ett grovt hack. 
  5. Rör ner dill och ströbröd och krydda med salt, peppar och några droppar citronsaft. Låt smeten svälla ca 10 minuter. Forma till burgare med fuktade händer.
  6. Pepparrotsmajonnäs: Skala och riv pepparroten. Rör ihop majonnäs och pepparrot. Smaka av med salt, peppar och gärna lite citronsaft.
  7. Skala löken, skiva den och tomaten. Skiva gurkorna på längden. Plocka av salladsbladen.
  8. Burgare: Pensla burgarna med oljan och grilla på direkt värme. Lyft över på indirekt värme och lägg på osten. Grilla under lock tills osten har smält. Grilla bröden.
  9. Servera ärtburgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera nog innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein) och innehållet i buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl polenta
  • 250 g gröna ärter
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja (till pensling)
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
Pepparrotsmajonnäs
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • citronsaft
  • 1/2 rödlök
  • 1 stor tomat
  • 2 saltgurkor
  • 1/2 kruka krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer