Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

2
0
Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Mumsiga “ärtburgare” som du gör av ärtor, polenta, ströbröd och dill. Lägg mellan bröd och garnera med sallad, tomat, lagrad ost och en frisk majonnäs med pepparrot. En ny favorit på sommarens grillkvällar!

Skriv ut
Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Burgare

3 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl
polenta
250 g
gröna ärtor
1
ask färsk dill (à 20 g)
1/2
citron
1 dl
ströbröd
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
-
olja (till pensling)
4
skivor lagrad ost
4
hamburgerbröd

Pepparrotsmajonnäs

2 msk
riven färsk pepparrot
1 1/2 dl
majonnäs
-
citronsaft
1/2
rödlök
1
stor tomat
2
saltgurkor
1/2
kruka krispsallad

För alla

Kontrollera nog innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein) och innehållet i buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept