Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Mumsiga “ärtburgare” som du gör av ärtor, polenta, ströbröd och dill. Lägg mellan bröd och garnera med sallad, tomat, lagrad ost och en frisk majonnäs med pepparrot. En ny favorit på sommarens grillkvällar!

Ingredienser
4 portioner
Burgare
3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl polenta
250 g gröna ärtor
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 citron
1 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja (till pensling)
4 skivor lagrad ost
4 hamburgerbröd
Pepparrotsmajonnäs
2 msk riven färsk pepparrot
1 1/2 dl majonnäs
citronsaft
1/2 rödlök
1 stor tomat
2 saltgurkor
1/2 kruka krispsallad
För alla
Kontrollera nog innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein) och innehållet i buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer