Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche

Superb grillad lax med potatissallad och örtcrème fraiche. Smakrik och intressant potatissallad med vårlök, mangoldskott och utsökta sockerärter. Den grillade, smakrika laxen toppas med fyllig örtcrème fraiche med dill och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla laxen med olja. Stek eller grilla laxbitarna. Krydda med salt och peppar.
  2. Färskpotatissallad: Skär potatisen i skivor. Strimla sockerärterna. Ansa och skiva löken.
  3. Fräs potatis, sockerärter och lök hastigt i oljan några minuter tills det är genomvarmt. Ta från värmen och vänd ner salladsbladen. Krydda med salt och peppar.
  4. Örtcrème fraiche: Rör samman crème fraiche, dill och senap.
  5. Servera laxen med den varma salladen och en klick örtcrème fraiche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Färskpotatissallad
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 200 g sockerärtor
  • 1 knippe vårlök
  • 1 msk olivolja
  • 100 g mangoldskott eller annan sallad
  • salt och peppar
Örtcrème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk dill
  • 1 msk grov senap
Lägg till i inköpslistan