Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche

Superb grillad lax med potatissallad och örtcrème fraiche. Smakrik och intressant potatissallad med salladslök, mangoldskott och utsökta sockerärter. Den grillade, smakrika laxen toppas med fyllig örtcrème fraiche med dill och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
4 portioner
4 bitar laxfilé (à 150 g)
1 msk olivolja
salt och peppar
Färskpotatissallad
800 g kokt färskpotatis
200 g sockerärtor
1 knippe salladslök
1 msk olivolja
100 g mangoldskott eller annan sallad
salt och peppar
Örtcrème fraiche
2 dl crème fraiche
3 msk dill
1 msk grov senap
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer