UNDER 30 MIN | Medel

Grillad lax

Grillad lax är mycket gott och här är receptet på hur du får laxen att bli perfekt. Genom att strö över olika färska örter eller pressa över grillad citron eller lime när laxen är grillad får du ytterligare alternativ för både vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla laxen med olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla laxen över glöden på ett mycket hett grillgaller till en innertemperatur på 54°C.
  3. Serveringsförslag: Smaksätt laxen med grillad citron eller lime och rosmarin.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g laxfilé med skinn
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Serveringsförslag
  • grillad citron eller lime
  • rosmarin

Näringsvärde
Per portion

Energi 1437 kJ / 344 kCal