Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Mat som kan ätas med en hand är praktiskt och enkelt. Gör ett gott mos på rotselleri. Gurkan får dra i ättikslag för få den rätta syrligheten och blandas sedan med smetana. Grilla eller stek korven och servera rotsellerimoset med pressgurkan och korven i ett tunnbröd.

Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1   gurka
3 krm  salt
3 msk  ättika (12%)
1 dl  vatten
2 msk  strösocker
1 dl  smetana
salt
svartpeppar

Rotsellerimos

800 g  rotselleri
1 msk  olja
salt
peppar
75 g  smör
3 msk  vatten
1 msk  hackad rosmarin
1 dl  rostad lök
4   korvar (gärna Öregrundare)
4   tunnbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapskaviar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillade morötter med dillmajonnäs och kavringssmul
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sockersaltad gurkrelish
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad korv
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga