Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Grillad kålrot med ingefärspuré och krassemarinad

Grillad kålrot med ingefärspuré och krassemarinad är en festlig vegetarisk middagsrätt, både till smak och utseende. Servera som en bakelse med puré på potatis och kålrot smaksatt med ingefära och en marinad på olivolja, citron och krasse till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva kålroten i cm-tjocka skivor, 2 per person. Koka dem lätt i saltat vatten. Koka resten av kålrotsbitar med potatis. Pressa till mos. Lägg i en klick smör, salt, peppar och riven ingefära.
  2. Marinad: Blanda sirap, drygt hälften av oljan, citronsaft och lite salt.
  3. Pensla de lättkokta skivorna kålrot med återstoden av oljan och grilla på ett järn. Gör en bakelse med en grillad skiva i botten. Mos ovanpå och en skiva på toppen. Strö klippt krasse runt och häll över citronmarinaden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kålrot
  • 150 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 tsk riven ingefära
Krassemarinad
  • 1 msk sirap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • 1 ask kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?