Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Ett rejält och utsökt recept på grillad högrev med kumminkål och krämig pepparrotsyoghurt. Du rostar mandelpotatis i ugn och gör smakrik kumminkål att servera till köttet. Servera med en len sås av yoghurt och pepparrot.

Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grillad högrev

1 kg hängmörad högrev
salt
svartpeppar

Rostad mandelpotatis

600 g amandinepotatis (mandelpotatis), tvättad med skal
4 kvistar timjan
1/2 dl rapsolja
4 skalade vitlöksklyftor
1 msk flingsalt

Kumminkål

1/2 huvud strimlad vitkål
1/2 dl kallpressad rapsolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 - 2 1/2 msk flytande honung
1 - 1 1/2 msk stött kummin
1 tsk salt

Pepparrotsyoghurt

2 dl yoghurt av mezetyp, alt vanlig yoghurt naturell avrunnen i kaffefilter över natten
2 msk honung, gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk färsk, riven pepparrot
salt

Gör så här

00:40:00
00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalops med smak av balkan
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långgrillad högrev
    Betyg 3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Högrev i elden
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad