Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad halloumi i pitabröd

Här kommer ett riktigt snabbt, gott och enkelt recept på halloumi i pitabröd. Dessutom väldigt enkel att variera med det du har hemma i kylen. Perfekt som lunch eller att dela och servera på buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär halloumiosten i skivor, torka väl med hushållspapper och grilla eller stek tills skivorna är gyllenbruna.
  2. Skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
  3. Grilla pitabrödet en minut på varje sida, eller rosta i brödrosten.
  4. Dela bröden på mitten eller skär i fyra delar och skär upp det försiktigt med en kniv. Droppa i lite olivolja och citron och fyll med halloumi- och tomatskivor och rödlök. Salta och peppra och tillsätt några droppar citron och olivolja och strö över oregano. Serveras varm direkt från grillen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Fontana.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g halloumiost (gärna original)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 4 - 6 pitabröd
  • olivolja (gärna original extra virgin)
  • citronsaft
  • salt
  • peppar
  • färsk eller torkad oregano
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer