Ett snabbt och enkelt recept på en lättlagad och god tzatziki med smak av friska äpplen! Blanda bara yoghurt, äpple, persilja och vitlök. Servera äppeltzatzikin som tillbehör till kött eller fågel.
Ingredienser
4 portioner
1
äpple
1
vitlöksklyfta
2
msk
hackad persilja
2
dl
matlagningsyoghurt 10 %
salt och peppar
Gör så här
För alla: Tzatzikin är fri från gluten och ägg. Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
5
1 st
Kommentar
Karin
2021-12-24
Istället för persilja så tog jag paprikakrydda.
Jag tog också strax under en tesked med äppelcidervinäger så som jag alltid gör i tsasiki.
Såsen hade vi till julbordet och det blev väldigt uppskattat av både barn som vuxna.
Kommentar
Karin
2021-12-24Istället för persilja så tog jag paprikakrydda. Jag tog också strax under en tesked med äppelcidervinäger så som jag alltid gör i tsasiki. Såsen hade vi till julbordet och det blev väldigt uppskattat av både barn som vuxna.