Grillad fläskkotlett med färska rödbetor, parmesan och balsamvinäger
![Grillad fläskkotlett med färska rödbetor, parmesan och balsamvinäger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Till grillad eller stekt fläskkotlett rör du enkelt ihop en crème fraichedressing av vitlök och gräslök. Dressingen blandar du med romansallad och skivor av parmesan. Servera köttet med kokta rödbetor och en blandning av balsamvinäger och olivolja.
![Grillad fläskkotlett med färska rödbetor, parmesan och balsamvinäger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 krukor romansallad
400 g färska rödbetor
4 fläskkotletter (à 150 g)
salt och peppar
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
12 skivor parmesan
Dressing
2 dl crème fraiche gärna lättcrème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 knippe finhackad gräslök
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer