Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillad fläskkotlett med färska rödbetor, parmesan och balsamvinäger

Till grillad eller stekt fläskkotlett rör du enkelt ihop en crème fraichedressing av vitlök och gräslök. Dressingen blandar du med romansallad och skivor av parmesan. Servera köttet med kokta rödbetor och en blandning av balsamvinäger och olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda crème fraiche, vitlök och gräslök till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda med grovskuren romansallad och parmesanostskivor.
  2. Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter. Skala och dela dem.
  3. Salta och peppra kotletterna och grilla eller stek dem 4-5 minuter per sida.
  4. Koka ihop balsamvinäger och olivolja. Servera kotletterna med rödbetorna, parmesanostskivorna och balsamvinägern.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 krukor romansallad
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 fläskkotletter (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 12 skivor parmesanost
Dressing
  • 2 dl crème fraiche gärna lättcrème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer