Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad färskpotatis

Denna somriga färskpotatis tillagar du på under 45 minuter. När du borstat och sköljt potatisen, kokar du dem med dillstjälkar i saltat vatten för att sedan grilla den krispig med det smälta smöret. Servera den förslagsvis till en härlig biff.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och skölj färskpotatis, dela ev stora potatisar.
  2. Koka dem mjuka med dillstjälkar i saltat vatten.
  3. Fukta potatisen med smält smör och grilla den krispig på grillen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smöret mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g färskpotatis
  • dillstjälkar
  • salt
  • smält smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?