Grillad entrecôte med Johannas potatisgratäng

7
0
Grillad entrecôte med Johannas potatisgratäng

Ett smakfullt recept på grillad entrecôte med krämig potatisgratäng. Du gör receptet av bland annat kött, olja, soja, vitlök, potatis, mjölk och grädde. Oemotståndligt gott och mättande!

Grillad entrecôte med Johannas potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner
4 stora välhängda entrecôte (à ca 250 g)
salt (grillsalt)

Marinad

1/2 dl olja
1 tsk chilipulver
1 dl soja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
1 krossad vitlöksklyfta

Potatisgratäng

6 stora skalade potatisar
1 msk smör
salt och peppar efter smak
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
vitlök

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Gör så här

Tips

När saften börjar sippra ut på översidan av köttet, efter att den har blivit vänd så är köttet som godast. Använd om möjligt alltid varma tallrikar. Till den grillade entrecôten kan man servera kryddsmör eller vitlökssmör!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer