Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Blomkål- och myntasallad med grillat bacon

Bacon och blomkål är klassiska smakkompisar! Här grillar du blomkål och smaksätter med en karaktärsstark currydressing. Till det bjuder du en matig sallad med körsbärstomater, lök, stora vita bönor och grillbacon. Garnera med mynta och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skär blomkålen i stora buketter och blanda försiktigt med oljan. Krydda med salt.
  2. Halvera tomaterna. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Strimla myntan. Skär av ändarna på limen och skär bort skalet. Skär fruktköttet i tunna skivor. Skölj bönorna noga i en sil och låt rinna av.
  3. Blanda tomat, salladslök, mynta, lime och bönor.  
  4. Grilla blomkålen mjuk, först på direkt värme till fin färg och sen på indirekt värme under lock ca 5 minuter. Lyft av blomkålen och vänd ner den med grönsakerna. Smaka av med salt.
  5. Dressing: Vispa ihop currypasta, senap, vinäger och vatten. Fortsätt vispa och tillsätt oljan, droppvis i början och sen i en tunn stråle.
  6. Bacon: Skiva och grilla baconet på direkt värme.
  7. Servera blomkålssalladen med baconet. Garnera gärna med mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • ca 900 g blomkål
  • 1 msk olja
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka mynta
  • 2 lime
  • 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
Currydressing
  • 1 1/2 msk röd currypasta
  • 1 1/2 msk sötstark senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
Bacon
  • 450 g grillbacon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer