Grillad blomkål med kapris och körvel

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grillad blomkål med kapris och körvel

Den här grillade salladen är ett bevis på att blomkålsblasten är minst lika mycket värd som blomkålens ”blommor”. En sallad som passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött och fågel. Kapris, citron, körvel, persilja, chiliflakes och dijonsenap sätter fin smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Grillad blomkål med kapris och körvel

Ingredienser

4 portioner

Kapris- och körveldressing

2 msk kapris
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 krm chiliflakes
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad körvel
1/2 dl olja
1 krm salt
1 krm peppar

Blomkål

1 liten blomkål (à ca 400 g)
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
körvel till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra. Enkelt och gott

    Kristina

Testa liknande recept

  • Ärt- och blomkålscrème
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad blomkål
    Betyg 2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad