Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad biff

Vad passar inte bättre än en mastig och välsmakande grillad biff till helgen. Gör en smakrik marinad av bland annat ingefärspasta, sambal oelek, indonesisk soja och vitlök. Servera tillsammans med en grillsås, en fräsch sallad och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till marinaden Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Pressa ut luften och knyt. Låt marinera i kyl ca 6 timmar.
  2. Skala och pressa vitlöken och blanda med de övriga ingredienserna till grillsåsen detta kan med fördel göras dagen före servering. Förvara såsen kallt.
  3. Ta upp köttet och torka av. Grilla köttet på bägge sidor tills det fått fin färg, ca 3 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna med färsk potatis, fräsch sallad och en klick grillsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor utskuren biff eller entrecôte (à 150 g)
Marinad
  • 1 dl ketjap benteng-soja (indonesisk soja)
  • 1 dl porter
  • 1 tsk sambal oelek (kryddpaste)
  • 1 msk ingefärspaste eller färskriven ingefära
  • 1 msk finhackad vitlök
Grillsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vindaloo curry (pulver eller paste)
Lägg till i inköpslistan