Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad abborre i folie med broccoli och ansjovis

Enkelt och delikat recept på grillad abborre i folie med broccoli och ansjovis som passar perfekt till sommaren. Du lägger ansjovis, abborre, potatis, broccoli, persilja och smör i foliepaket som du lägger på grillen. Servera med citronsaft över.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ansjovis, abborre, skivad potatis och broccoli på fyra ugnsfoliebitar(för 4 port).
  2. Hacka persiljan och strö över. Lägg en bit smör i varje paket. Vik ihop och stäng till paketen.
  3. Grilla på galler över glöd ca 15 minuter. Öppna paketen och pressa över citronsaft.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g ansjovis
  • 600 g abborrfiléer
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 4 blancherade broccolibuketter
  • 1 knippe persilja
  • 100 g smör
  • 2 citroner
Lägg till i inköpslistan