Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Griljering av julskinka, mimosasallad, polsk rödbetssallad, mormors kryddrevbensspjäll

Det är en hel som ska fixas och hinna lagas ihop till julbordet. Här nedan finner du recept på julskinka, mimosasallad, rödbetssallad och kryddrevbensspjäll. Håll till godo!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Griljering av julskinka (1 skinka räcker till ca 20 personer)

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. Skär loss svålen på skinkan och lägg sedan skinkan i en långpanna.
  3. Blanda ströbröd, senapspulver och socker. Pensla skinkan med ägget och strö på senapsblandningen.
  4. Häll lite olja i långpannan och griljera skinkan i 5-10 min tills den får fin färg.


Mimosasallad

  1. Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna. Skär ananas i små trekanter. Skala och klyfta mandarinerna. Dela klyftorna. Dela och kärna ur vindruvorna. Spar en klase till garnering.
  2. Blanda samman majonnäsen med vispad grädde. Rör ned frukten och lägg upp salladen och garnera med vindruvor.


Polsk rödbetssallad

  1. Blanda samman ingredienserna. Salladen ska vara stark i smaken.


Mormors kryddrevbensspjäll

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovstöt lagerblad och rosmarin i mortel. Lägg i ingefäran. Fördela kryddblandning på köttet på båda sidorna. Pensla med soja. Peppra.
  3. Smörj botten på en ugnssäker form. Lägg i revbensspjällen och sätt in i ugnen i ca 1 timme. Börja på 200°C och sänk sedan till 150°C. Vänd då och då och pensla lite mer med soja. Ös också lite med fettet från köttet.

Ingredienser

Portioner: 4
Griljering av julskinka
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka (à 3-4 kg)
  • 2 msk siktat ströbröd
  • 1 msk senapspulver
  • 2 msk socker
  • 1 uppvispat ägg
Mimosasallad
  • 3 äpplen
  • 3 skivor ananas (burk)
  • 3 mandariner
  • 1 liten klase vindruvor
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde
Polsk rödbetssallad
  • 500 g grovt rivna råa rödbetor
  • ca 1 1/2 msk fint riven pepparrot
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 tsk salt
Mormors kryddrevbensspjäll
  • ca 1 kg revbensspjäll
  • 6 lagerblad
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 msk torkad rosmarin
  • ca 15 varv av peppar från kvarnen
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info