Griljerad julkalkon

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Griljerad julkalkon

Kokt kalkonbröst är ett smakrikt alternativ till julskinkan. Allra bäst gör den sig med en senaps- och ströbrödsgriljering. Skär upp julkalkonen i tunna skivor och njut med vörtbröd och en god senap.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Griljerad julkalkon

Ingredienser

1 kalkon
1 kg kokt, rimmat kalkonbröst
3/4 dl grovkornig, söt senap
1 msk strösocker
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 äggula
1 1/2 msk ströbröd

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • stekt kalkon

    Rolf

  • Låter riktigt gott! Det ska vi prova. Ett extra plus för att ni kallar det "griljerad julkalkon" och inte "julskinka på kalkonbröst"!

    Bo arne

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela kalkonen.
Energi5612 KJ / 1340 kCal
Fett20 g
Salt3.99 g
Kolhydrater36 g
Protein250 g

Testa liknande recept

  • Julskinka med griljering
    Betyg 2.7 av 5.1783 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julskinka i ugn
    Betyg 4.6 av 5.97 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskskinka
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbrödswrap
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad