Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremolatamarinerade ostron

Ett lyxigt och enkelt recept på gremolatmarinerade ostron som passar bra att servera vid festligare tillfällen. Du gör receptet av ostron, bladpersilja, citron och olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda bladpersilja, skalet av citronen, citronjuicen och olivoljan i en skål. Öppna ostronen och lossa försiktigt på köttet, spara hälften av skalen.
  2. Lägg ostronen och skyn i marinaden, blanda runt försiktigt. Låt ligga en halvtimme i kylen. Lägg sedan tillbaka ostronen i ena skalhalvan.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 20 st ostron
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • skalet av 1 st citron
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?