Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gremolatagratinerade gröna musslor

Ugnsgratinerade musslor i en härlig gremolata av ströbröd, vitlök, finhackad persilja och citron. De gremolatagratinerade gröna musslorna serveras med vitt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

  1. Tina musslorna enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda alla ingredienser till smöret förutom ströbrödet.
  3. Klicka på smöret på musslorna och strö lite ströbröd över varje. (Om du använder musslor utan skal, lägg upp 2 musslor på 6 små ugnssäkra fat).
  4. Sätt ugnen på 275°C, grill. Gratinera musslorna högst upp under grillelementet i 4-5 minuter tills smöret smält och musslorna fått lite färg. Passa noga, de bränns lätt.
  5. Garnera med citron och servera genast. Det är gott med en bit vitt bröd att suga upp det goda smöret med.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 grön- eller blåmusslor eller musslor på burk (12 grön- eller blåmusslor motsvarar 1 burk musslor i vatten à 225 g)
  • 75 g mjukt smör
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • rivet skal av citron till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?