Grekiska bönor med matvete

Grekiska bönor med matvete är en mättande och välsmakande rätt som ger mersmak. Börja med att lägga bönor, champinjoner, oliver och eventuellt okra i en ugnsform som du häller din tomatblandning över. Smula på fetaost före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) eller hela tomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
ev 200 g okra på burk (fungerar bra utan också)
200 g färska champinjoner
ca 15 svarta oliver
150 g mager fetaost
2 dl matvete, couscous eller bulgur
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 598 kCal
Kommentarer
5 stVäldigt gott med pärlcouscous!
Lovisa
Bättre utan okra. Jag skippar svampen också, den blir mjukslemmig. Jag förvällde lite rotselleri och hade i-ok. Stänkte i olivlag och saltade försiktigt. Socker är onödigt. Mer oliver. Och varför ska fetaosten vara mager?
Göran
Väldigt gott och lätt att göra. Rekommenderas starkt! Jag bjöd mina föräldrar som inte är vegetarianer på det och de gillade också rätten.
Emelie
Jättegott! Första vegetariska receptet jag hittar, som faktiskt smakar bra! Jag dubblar mängden oliver, och har en skål med fetaost bredvid, om man vill ha mer...
Sara
Fantastiskt gott! Jag säger som Buffé: alla som inte har provat matvete Måste göra det. Kombinationen av bönor, svamp, oliver, tomater och fetaost var inte helt otippat mycket vinnande. Vi lagade utan okra eftersom vi inte orkade leta rätt på det bland mathyllorna (kryddor? världens mat?) men det smakade mumma ändå. Tog även i hela fetaosten på 200g samt färska tomater istället för burktomater. 4 timmar efter middagen och ett träningspass senare är jag fortfarande inte hungrig.
Anna