Grekisk skinkstek

Den grekiska skinksteken smörjs in med rosmarin, vitlök, salt och honung. Detta ger skinksteken härliga smaker av sött och salt. Servera gärna tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 kg benfri skinkstek eller fläskkarré
2 vitlöksklyftor
2 rosmarinkvistar
1 tsk salt
peppar
1 1/2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Gör så här
01:30:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1398 KJ / 334 kCal
Fett11 g
Salt2.2 g
Kolhydrater9 g
Protein50 g
Kommentarer
Supergott!
Kajsa
2025-05-08Vad ska olivolja användas till?
Magnus
2025-03-11Hej Magnus! Den är med på punkt 4.a: Lägg köttet i en ugnsform och ringla över oljan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-12Vart ska olivolja på?
Joakim
2025-01-24