Grekisk pyttipanna med tzatziki

Njutbar och smakrik pytt i panna med grekiska toner. Pytten görs av fläskfilé, potatis, röd paprika, fetaost och soltorkade tomater. Ugnspytten smaksätts med ingefära och sambal oelek. Servera gärna pytten med tzatziki och gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1/2 msk sambal oelek
900 g potatis
1/2 dl olivolja
salt
peppar
1 - 2 rödlökar
100 g strimlade soltorkade tomater
2 röda paprikor
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
Till servering
tzatziki
bröd
Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad utan tzatziki och bröd.
Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett26 g
Salt5.9 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g
Kommentarer
18 stSådär. Finns bättre recept på grekisk pytt
Ann-charlotte
Japansk soja definitivt eftersom man vill prioritera sälta per övrigt
Lars
Vilken soja ska man använda, kinesisk eller japansk?
Annika
Mycket gott! Rekommenderas verkligen! Toppen att göra när man har många gäster!
Ulrika
Rejält tryck i köttet! Förknippar inte grekiskt så mycket med ingefära men gott var det oavsett. Paprikan kunde halveras i mängd.
Maria
Den godaste grekiska pytt jag ätit!!
Marie
Så gott.Detta blir fler gånger.
Annika
Åt detta idag.Bland det godaste jag ätit.
Annika
Hej Annika! Vad glada vi blir att höra att det var SÅ gott! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott och festligt , men ändå enkelt!
Madeleine
Riktigt god och enkel måltid! Vi testade kyckling istället för fläskfilé och det blev succé. Till nästa gång testat vi nog att marinera köttet längre än 30min, men annars håller vi oss till receptet.
Jennifer