Grekisk pytt med fläskkarré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grekisk pytt med fläskkarré

Mumsig och festlig grekisk pytt med fläskkarré, potatis, paprika och lök. Tärna och fräs upp karrén och grönsaksblandningen innan du garnerar med hackad spenat, fetaost och rikligt med oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskkarrén i tärningar. Skala potatisen. Förkoka potatisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  2. Skölj tomaterna. Skölj och kärna ur paprikorna. Skala röd löken. Tärna potatis, tomater, paprika och lök.
  3. Fräs kött och grönsaker i olivolja i en stekpanna. Tillsätt hackad spenat, tärnad gurka och fetaost. Blanda ner oliverna.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskkarré
  • 6 potatisar
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
Garnering
  • 100 g fetaost
  • 50 g spenat
  • 1 gurka
  • 20 oliver
Lägg till i inköpslistan